Posted by updatewe On oktober - 13 - 2013 Reacties staat uit voor Zin of Onzin?

We zijn continu bezig met alles waar we mee in aanraking komen te bestempelen als zin of onzin. Wist je dat dit eigenlijk niets nieuws is en dat de mensheid dat al doet zolang ze bestaat? Onze verre, verre voorouders raakten vooral verward van natuurverschijnselen. En omdat ze zich niet konden verlaten op de wetenschap, werden deze verschijnselen toegeschreven aan krachten van allerlei goden. 

Op het moment dat wij vandaag de dag worden geconfronteerd met verwarrende situaties, wanneer het meest waardevolle in ons leven ons ontvalt, kunnen we de weg volledig kwijtraken. We voelen ons overrompeld door de zinloosheid ervan. We begrijpen het niet meer en vragen ons af wat de diepere betekenis of zin van iets is. Het leven zélf is echter onze belangrijkste leerschool. Ervaring en wijsheid is slechts voor een klein deel over te dragen. Iets alleen maar weten is niet genoeg, we dienen het zelf mee te maken en vervolgens balans te zoeken tussen twee uitersten. Tussen die van goed en kwaad, tussen geluk en verdriet, tussen leven en dood. Op deze manier ontstaat uiteindelijk de kans op een stukje geluk.
Zingevingsvragen zijn van alle dag, waarop we proberen een antwoord te vinden. Soms lukt dat, soms ook (nog) niet. En soms blijkt de vraag van grotere betekenis te zijn dan het antwoord. Want door een vraag te stellen maak je je zelf zichtbaar.

Comments are closed.